Edudant a Francimor

Stav: Vazba prasklá ve hřbetu, lepená silnou průhlednou páskou, natržené hrany asi 2 cm na horním okraji, knižní blok ve velmi dobrém stavu, na několika stranách flíčky a otisky - viz foto.Edudant a Francimor jsou synci kouzelnice madame Halabáby. Edudant, starší a silnější, a hubený Francimor žijí spokojeně s matkou...
  • Dostupnost: 1 ks
  • Číslo zboží: 6035399
Dostupné množství: 1,000
1 400,-


Specifikace

Stav knihy
viz popis a foto v detailu knihy
Ilustrace
Vydavatel
Rok vydání
1933
Jazyk
Počet stran
193
Vazba
pevná
Formát
Vloženo
15.12.2023
Sklad kód
VITRINA
Stav: Vazba prasklá ve hřbetu, lepená silnou průhlednou páskou, natržené hrany asi 2 cm na horním okraji, knižní blok ve velmi dobrém stavu, na několika stranách flíčky a otisky - viz foto.

Edudant a Francimor jsou synci kouzelnice madame Halabáby. Edudant, starší a silnější, a hubený Francimor žijí spokojeně s matkou v chaloupce v temném lese. Společnost jim dělají bílý kozel Rudolf, starý drak Verpanides a černý kocour Šmakovník. Jednou se oba hoši vydají na kouzelném koštěti se svými spolužáky na školní výlet. Nešťastnou náhodou při návratu zabloudí a upadnou do rukou loupežníků. Podaří se jim však uprchnout a při své cestě domů se dostanou do podivuhodných končin a prožívají neuvěřitelné příhody.Kniha, plná fantastických situací a groteskních dobrodružství, sršící vtipem a nápady, je báječným čtením pro všechny děti i rodiče. Vyprávění, kterým se autor vrací do světa dětí, patří k české humoristické klasice. První vydání.