Kosmický jackpot

Podtitul: Proč je náš vesmír přesně to pravé místo pro život?Klíčovým tématem této knihy je vhodnost vesmíru pro život. Nejprve autor vyloží základní pojmy moderní fyziky a kosmologie a poté popíše teorii multiverza včetně argumentů pro a proti. Ke konci rozebírá různé odpovědi na problém přesného vyladění vesmíru. Pokládá si...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 9788025701171
  • Číslo zboží: 6036770
Dostupné množství: 1,000
490,-


Specifikace

Autor
Stav knihy
přebal lehce ohmataný, jinak velmi dobrý
Vydavatel
Edice
ZIP
Rok vydání
2009
Jazyk
Překlad
Martin Žofka
Počet stran
304
Vazba
pevná
Formát
Vloženo
20.03.2024
Sklad kód
M4
ISBN
978-80-257-0117-1
Tagy
Podtitul: Proč je náš vesmír přesně to pravé místo pro život?

Klíčovým tématem této knihy je vhodnost vesmíru pro život. Nejprve autor vyloží základní pojmy moderní fyziky a kosmologie a poté popíše teorii multiverza včetně argumentů pro a proti. Ke konci rozebírá různé odpovědi na problém přesného vyladění vesmíru. Pokládá si také otázku, zda mají vědci skutečně už už na dosah ruky teorii všeho – úplné a logicky uzavřené vysvětlení celého fyzikálního vesmíru – nebo zda podstata existence zůstane navždy zahalena tajemstvím.

Davies od sebe jasně oddělil nesporná fakta, rozumné teoretické úvahy a divoké domněnky. Hlavním cílem této knihy je používat při hledání odpovědí na zásadní otázky týkající se existence vědecké metody bádání a zdravý rozum.