Lví srdce / Kniha druhá

Děj druhé knihy románové ságy Lví srdce zavádí čtenáře do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro výjimečnou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce. Křižácké vojsko, vyslané osvobodit Jeruzalém z rukou nevěřících Saracénů, je rozpolceno vnitřním svárem mezi Angličany a Francouzi, které...
  • Dostupnost: 1 ks
  • EAN: 9788075070050
  • Číslo zboží: 6037411
Dostupné množství: 1,000
100,-


Specifikace

Stav knihy
velmi dobrý s přebalem
Vydavatel
Rok vydání
2014
Jazyk
Překlad
Petra Andělová
Počet stran
368
Vazba
pevná
Formát
Vloženo
23.04.2024
Sklad kód
T2
ISBN
978-80-7507-005-0
Děj druhé knihy románové ságy Lví srdce zavádí čtenáře do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro výjimečnou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce. Křižácké vojsko, vyslané osvobodit Jeruzalém z rukou nevěřících Saracénů, je rozpolceno vnitřním svárem mezi Angličany a Francouzi, které ho oslabuje. Intriky a pletichaření vyčerpávají i Richardova protivníka, ale krvavý konflikt stále nemá řešení. Richard je postavený před nelehkou volbu a musí se rozhodnout, jestli bude dál ochráncem křesťanské víry v Zámoří, anebo se vrátí do Anglie zachránit svou říši.

Sharon Kay Penmanová poutavě, aniž by se odchýlila od historických faktů, líčí bez romantizujících příkras život nejslavnějšího z králů evropského středověku ve Svaté zemi, rozervané válkou křesťanů a muslimů. Svatá válka ani králům nepřinášela jen slávu a rozhřešení. Autorka předkládá čtenáři čtivý a plastický obraz mnohých historických postav, které tak přestávají být jen nudnými jmény z učebnic dějepisu.