Michal Strogov (1926)

Stav: Původní vazba lepená ve hřbetu průhlednou páskou, desky vybledlé, jeden list roztržený a slepený páskou - vš viz foto, jinak knižní blok ve velmi dobrém stavu.Jeden z nejlepších autorových románů se odehrává v carském Rusku za fiktivního povstání Tatarů proti v knize nejmenovanému ruskému carovi (z historických souvislostí v...
  • Dostupnost: 1 ks
  • Číslo zboží: 6034831
Dostupné množství: 1,000
600,-


Specifikace

Autor
Stav knihy
viz popis a foto v detailu knihy
Ilustrace
Vydavatel
Rok vydání
1926
Jazyk
Překlad
Václav Patejdl
Počet stran
282
Vazba
pevná
Vloženo
08.11.2023
Sklad kód
A1
Stav: Původní vazba lepená ve hřbetu průhlednou páskou, desky vybledlé, jeden list roztržený a slepený páskou - vš viz foto, jinak knižní blok ve velmi dobrém stavu.

Jeden z nejlepších autorových románů se odehrává v carském Rusku za fiktivního povstání Tatarů proti v knize nejmenovanému ruskému carovi (z historických souvislostí v knize vypsaných však vyplývá, že se příběh musel odehrát někdy kolem roku 1862 a že tedy muselo jít o cara Alexandra II.). Během tatarského nájezdu dojde k přerušení telegrafického spojení mezi evropskou částí Ruska a jeho asijskými guberniemi. Za této situace je nutno poslat velkoknížeti v Irkutsku, který je zároveň carovým bratrem, zprávu, že ho chce zavraždit zrádce Ivan Ogarev.