O původu světů

Nové, přepracované a doplněné vydání knihy, jejíž český překlad vyšel s názvem "Nestvořený vesmír" v Nakladatelství Život a práce již roku 1939. Podle druhého francouzského vydání, které vyšlo nákladem Édition Hier et Aujourd'hui v Paříži roku 1947 ve sbírce "La science et l'homme" a podle autorových rukopisných doplňků do češtiny...
  • Dostupnost: 1 ks
  • Číslo zboží: 6037032
Dostupné množství: 1,000
80,-


Specifikace

Stav knihy
velmi dobrý, nerozřezáno
Vydavatel
Rok vydání
1950
Jazyk
Překlad
Vladimír Bernášek
Náklad
5 000 ks
Počet stran
262
Vazba
pevná
Vloženo
03.04.2024
Sklad kód
F5
Nové, přepracované a doplněné vydání knihy, jejíž český překlad vyšel s názvem "Nestvořený vesmír" v Nakladatelství Život a práce již roku 1939. Podle druhého francouzského vydání, které vyšlo nákladem Édition Hier et Aujourd'hui v Paříži roku 1947 ve sbírce "La science et l'homme" a podle autorových rukopisných doplňků do češtiny přeložil Dr. Vladimír Bernášek. Astronomické snímky zapůjčila ze svého archivu Štefánikova lidová hvězdárna v Praze.
Obsah:
Úvod filosofický a astronomický (Slunce a sluneční soustava, Shluky hvězd a mlhoviny, Stáří hvězd ...)
Historický vývoj kosmogonického problému (Starověké kosmogonie, Kosmogonické soustavy moderních dob, Jeansovy theorie, ...)
Nynější problémy ( život ve vesmíru, Carnotův princip, Theorie obnovování světů, rozpínání vesmíru , diskuse o nekonečnosti času, ... )
Příloha: Galileo a církev